Valitse kieli

Aurinkosuojakalvojen hyödyt eivät jää vain esteettisten seikkojen tasolle. Ikkunakalvojen avulla on myös mahdollista parantaa ikkunoiden iskunkestävyyttä ja energiatehokkuutta. Tutustu myös artikkeliin aurinkosuojakalvojen historiasta ja nykypäivästä.

Energiatehokkuuden parantaminen

Ikkunoiden energiatehokkuuden parantaminen on suomalaisessa ilmastossa erittäin tärkeää. Kesällä kuuma auringonpaiste ja talvella hyytävä pakkanen asettaa ikkunoiden energiatehokkuudelle korkeat vaatimukset.

Ikkunan pinnalle asennettavalla auringonsuojakalvolla on mahdollista toteuttaa ikkunalle lämpöenergiaa heijastava pinta, joka pitää lämpöenergian talvella talon sisällä ja kesällä pinta heijastaa auringon lämpösäteilyn takaisin ulkoilmaan. Auringonsuojakalvojen lämmöntorjunta vaihtelee 50 - 80 % välillä. Talvella lasin eristävyyttä voidaan parhaimillaan parantaa noin 35 %. 

Ikkunoiden iskunkestävyyden parantaminen

Ikkunoiden iskunkestävyys joutuu ajoittain koetukselle niin arjessa kuin mahdollisen ilkivallan muodossa. Murto- ja sirpalekalvo estää lasinsiruja vahingoittamasta ihmisiä lasin rikkoutuessa.

UV-Suojaus

Ikkunakalvot suojaavat myös auringon ultraviolettisätelyltä.

Ikkunakalvojen UV-suojaus pitää auringon UV-säteilyn ikkunan ulkopuolella ja näin estää esim. näyteikkunassa olevia herkkiä materiaaleja (vaatteet, paperit jne.) haalistumasta.