Select your language

Mikä on kilikalimurto?

Kilikalimurto-termiä käytetään, kun liikkeeseen tai yksityiskotiin murtaudutaan ikkunan tai lasioven kautta ja kun mukaan napataan pikaisesti lähellä olevaa, nopeasti käsiin saatavaa tavaraa: esimerkiksi tietokoneita, koruja ja tärkeitä yritystietoja. Sekä murto että varkaus tapahtuu todella nopeasti, usein alle minuutissa.

Kuinka GlassGard-kalvot voivat auttaa estämään kilikalimurtoja?

Kun ikkunaan asennetaan GlassGard, se muodostaa molekyylisen sidoksen lasin kanssa ja tekee siitä huomattavasti kestävämmän ja elastisemman. Lasi pysyy kasassa ja useimmiten myös raameissaan, vaikka siihen iskettäisiin useamman kerran ja vaikka lasi olisi säröillä tai menisi rikki. Tämä estää varasta pääsemästä sisään tai vähintäänkin hidastaa sisäänpääsyä merkittävästi.

Pääseekö GlassGard-kalvosta läpi?

Kalvosta pääsee läpi niinkuin mistä tahansa turvajärjestelmästä. Tähän menee kuitenkin paljon varkaan kallisarvoista aikaa.

Onko GlassGard luodinkestävää?

GlassGard-kalvoja ei ole tarkoitettu korvaamaan luodinsuojalaseja tai lexania. Joissakin ikkunarakenteiden ja kalvopaksuuden yhdistelmissä GlassGard-kalvot ovat pysäyttäneet matalakaliiberisia luoteja, mutta sitä ei missään tapauksessa saa asentaa luodinsuojaksi. Mikään markkinoilla oleva kalvo ei pysty toimimaan luodinsuojana; siihen tarvitaan erikoisvalmisteiset lasit.

Pitäisikö GlassGardia käyttää hälytysjärjestelmän sijaan?

GlassGard on yksi suojaustapa muiden joukossa. Jokainen varkaustapaus on erilainen, joten yksiselitteistä oikeaa vastausta ei ole. Paras ratkaisu olisi kuitenkin hälytysjärjestelmän ja kalvotuksen yhdistelmä.

Toimiiko GlassGard hyvin hälyttimien kanssa?

Paras ratkaisu olisi käyttää GlassGard-kalvoja lasinrikkoilmaisimen tai tärinätunnistimen kanssa. Jos joku yrittää murtautua ikkunan tai lasioven kautta, tärinätunnistin paljastaa varkaan jo ennen kuin hän pääsee sisään. Toistuvat yritykset aiheuttavat lisää meteliä ja vievät enemmän aikaa. Koska suurin osa kilikalimurroista tehdään alle minuutissa, tämä hidastus ja meteli yleensä riittää säikyttämään varkaan muualle ja yrittämään helpompia kohteita.

Mitä GlassGard-tuotetta pitäisi käyttää?

Monet tekijät määrittelevät sopivimman kalvon. Mitä paksumpi kalvo, sitä tehokkaampi se yleensä on. Oikean kalvon valintaan vaikuttaa kuitenkin myös ikkunoiden koko. Oikean kalvon valinnassa auttaa lähin GlassGard-jälleenmyyjä (yhteystiedot Ota yhteyttä -sivulla) tai maahantuoja.

Kuinka paljon GlassGard-jälkilaminointi maksaa?

Hinnat vaihtelevat melkoisesti kalvopaksuuden, ikkunoiden määrän ja koon sekä asennuksen haastavuuden mukaan. Kysy hinta-arviota maahantuojalta tai lähimmältä valtuutetulta GlassGard-jälleenmyyjältä (yhteystiedot Ota yhteyttä -sivulla).

Millaiset ovat takuuehdot?

Kaikilla GlassGard-suoja- ja turvakalvoilla on kymmenen vuoden rajoitettu tehdastakuu. Se kattaa värimuutokset, kalvokerrosten irtoamisen, kuplimisen, halkeilun, liimapinnan virheet, kalvon irtoamisen lasista ja metallisoiduissa kalvoissa metallisoinnin irtoamisen silloin, kun kalvot on asentanut valtuutettu asennusliike. Asennusliike antaa asennukselle kahden vuoden takuun. Pyydä yksityiskohtaiset takuuehdot maahantuojalta. Katso hoito-ohjeet täältä

Missä GlassGard-kalvoja pitäisi käyttää?

Kaikkialla, missä on omaisuutta ja/tai ihmisiä, joille lasin rikkoontuminen voi aiheuttaa haittaa tai vaaraa. GlassGard-sirpalesuojakalvoja käytetään paljon eri teollisuudenaloilla ikkunan rikkoontumisen aiheuttamien välillisten vahinkojen torjuntaan. Yli 70 prosenttia kaikista murroista tehdään lasipintojen kautta.