Valitse kieli

UV-säteily vaikuttaa kuitujen kemialliseen rakenteeseen. Paitsi värien haalistumiseen, suora auringonpaiste on syynä myös esimerkiksi kankaiden, paperin ja lakan haurastumiseen ja vaurioitumiseen. Syksystä kevääseen ongelmat voivat olla yllättäen jopa pahempia, sillä silloin aurinko paistaa matalammalla suoraan ikkunoista sisään.

Laadukkaimmat UV-säteilyn suojaukseen suunnitellut auringonsuojakalvot suodattavat yli 99 prosenttia auringon UV-säteilystä 300 ja 385 nanometrin aallonpituuden välillä. UV-Gard-kalvolla suojaus on tehokasta aina 400 nanometriin asti. Juuri tästä muodostuu ns. museokalvojen ero tavanomaisiin kirkkaisiin UV-kalvoihin: standardikalvojen UV-suojaus heikkenee nopeasti 370 nanometrin aallonpituuden jälkeen. UV-B aallonpituudet ovat välillä 280-315 nm ja UV-A välillä 315-400 nm.

Monet taidemuseot ovat vahvistaneet UV-suojaustaan ja säätäneet auringonvalon määrää laadukkailla UV-suojakalvoilla. UV-Gard-suojakalvo sopii erinomaisesti myös näyteikkunoihin, joissa olevat vaatteet tai esineet halutaan suojata auringon UV-säteilyltä.

pdf UV-Gard -museokalvo tuote-esite (285 KB)